Årets bok 2013

Å velge ut den beste av årets leste bøker er ikke alltid like lett. Noen bøker er enkle og lettleste, andre krever mer av deg som leser. Mesteparten av de romanene jeg leste i 2013 var gammelt nytt, men "Doña Maria", "Provencekuren for knuste hjerter", "Hustruen i Toscana", "Hemmeligheter fra fortiden" og "En mann ved navn Ove" var helt nypubliserte. Jeg leste også klassikeren "Den store Gatsby", "Fifty shades" - triologien og den vanskelige og vonde "Den blå skriveboken".

Valget av Årets bok 2013 falt ned på en eldre roman som jeg har hatt stående i hylla mi i mange år, men som jeg først leste i april. På grunn av de stadige konfliktene i Midtøsten og krigen i Syria, er temaet i denne romanen fortsatt aktuelle. Boka beskriver godt motsetningene mellom jøder og palestinere, følgene av attentater og tap av uskyldige menneskeliv. Denne romanen stiller like sterk som "En morgen i Jenin", og hvis det finnes muligheter for å låne den på bibliotekene eller å få tak i den fra utlandet, så anbefaler jeg å lese den.

ÅRETS  BOK  2013:

1. "I krig og kjærlighet" av Barbara Victor:

 

2. "Naken i hijab" av Gunn Marit Nisja:

 

3. "Indias datter" av Shilpi Somaya Gowda:En veldig sterk kandidat til 3. plassen var "En mann ved navn Ove". Dette var en fenomenalt herlig bok, men "Indias datter" var mer fengslende og av den typen roman du ikke klarer å legge fra deg før du har nådd siste punktum.

Godt Nytt Leseår! 

 

4 kommentarer

Linn Therese

06.01.2014 kl.13:36

Jeg må bare si deg at wow, for en blogg! :-) Fant den helt tilfeldig nå, og vet hva jeg skal gjøre videre nå. Bla litt gjennom bloggen din, for dette førsteinntrykket er virkelig kanonbra! Stå på med bloggingen, og du kan være sikker på at jeg kommer til å titte innom senere også!! :-)

deveny

06.01.2014 kl.13:40

Jeg har ikke lest noen av dem. Jeg vurderte å lese nr to, men valgte en annen i farten......:-)

Så jeg kan ikek uttale meg.

Beathe

06.01.2014 kl.14:31

Jeg har kun lest naken i Hijab av disse bøkene og den var veldig bra! Indias datter har jeg hatt liggende på vent lenge så kanskje på tide å plukke den opp snart(?) Den øverste ble jeg jo veldig nysgjerrig på og En mann ved navn Ove bør jeg vel også få lest( må bare kjøpe den først), har hørt mye fint om den.

Ninaforfatter

09.01.2014 kl.18:16

Beathe: "En mann ved navn Ove" er en herlig bok! Gled deg til å lese den. :-)

Skriv en ny kommentar

hits