Så pussig!

Sammentreff, likhetstrekk og tilfeldigheter. Det skjer i virkeligheten, og har jeg funnet ut, det skjer i litteraturen også. Som jeg påpekte i et innlegg i vinter en gang, så er det svært mange likhetstrekk i "Tirsdag formiddag" av Renee Toft Simonsen og "Tirsdagsdamene" av Monika Peetz.

Da jeg idag satte meg ned for å begynne på "Fifty shades of Grey" fikk jeg meg en liten overraskelse. Måten de to hovedpersonene møter hverandre på er nesten identisk med hvordan mine to hovedpersoner i romanen min møter hverandre. Bare se her:

Her utdrag fra min roman først:

"Hun parkerte foran garasjen til høyre for inngangspartiet. Etter å ha pustet dypt i noen sekunder, åpnet hun bildøra, grep etter håndveska og? snublet i det hun steg ut av bilen. Det var så vidt hun ikke datt. Marie måtte flire.

- Herregud, for en entré! Tenk om jeg hadde slått hull på knærne, tenkte hun for seg selv. - Det skulle tatt seg ut!

Hun rettet på skjørtet og kastet på det lange, mørke håret. Marie plukket opp igjen håndveska, snudde seg og stod ansikt til ansikt med Chris Fisher. Marie gispet svakt og rødmet litt. Hun hadde ikke hørt ham komme. Han rakte fram hånda og smilte til henne."

 

Og her er et par linjer fra "Fifty shades..":

 

"Jeg skyver opp døra, snubler i mine egne bein på vei inn og går på trynet inn på kontoret. Faen også - jeg med mine to venstrebein! Jeg står på alle fire i døråpningen til Mr. Greys kontor, vennlige hender hjelper meg på beina. Jeg er så flau over at jeg kan være så klønete. Jeg må stålsette meg for å se opp. Himmel og hav - så ung han er."    

 

Jeg hadde min roman ferdigskrevet i 2006. "Fifty shades..." kom i 2011. Min roman er refusert en rekke ganger, og ikke gitt ut ennå...

Så, dette er rett og slett tilfeldige likheter, en lik måte å tenke og skrive på, men jeg ble ganske paff allikevel. Men, sånn er det bare. :-) 

 

6 kommentarer

Grete

03.06.2013 kl.12:42

ja sånn er det bare, for skriver man slik livet oppleves så er vi nok flere som opplever det på samme måte ;0) men artig og litt rart er det jo :)

cecamilla

03.06.2013 kl.12:44

ja tilfeldiheta :) nårti kommer di bok ut?

Ninaforfatter

03.06.2013 kl.12:51

Grete: Ja, sånn er livet har jeg finni ut. :-)

Ninaforfatter

03.06.2013 kl.12:55

cecamilla: Aner ikke for å være helt ærlig. Jeg skrev den i løpet av 8 måneder i 2005/2006. Den var vært sendt inn og refusert mange ganger. Nå har jeg gjennomgått den et par ganger, har skrevet flere partier pånytt, og den er snart klar til å bli sendt inn igjen. Hvis jeg ikke får napp denne gangen heller, så gir jeg den ut selv via Licentia Forlag. :-)

ewymarie

03.06.2013 kl.13:02

Gøy at du er først med å skrive på den måten :)

Jeg har akkurat begynt på bok 2 i Shades trilogien.

Ninaforfatter

03.06.2013 kl.13:07

ewymarie: Jeg fant mange likhetstrekk mellom min skrivestil og "Hustruen i Toscana" av Sarah - Kate Lynch også. Den boka har jeg nettopp lest, og anmeldelse kommer snart.

Skriv en ny kommentar

hits