Lavendelhagen - av Lucinda Riley

"Sør -Frankrike 1998: Når Emilie de la Martinières mor dør, arver datteren det gamle slottet som har vært i familiens eie i århundrer. Emilie er nært knyttet til stedet, men det er mye hun ikke vet. Hva har foregått i det hemmelige rommet hun finner i slottets kjeller, og hvorfor snakket faren aldri om det som skjedde under krigen? Og hvem er den mystiske Sophia som har etterlatt seg en notatbok fylt med de vakreste dikt?

London 1943: Den unge Constance Carruthers blir trukket inn i motstandsarbeidet og kommer til det okkuperte Paris som spion idet konflikten er på sitt verste. Her havner hun uforvarende i en velstående familie, og før hun vet ordet av det befinner hun seg midt i et komplisert spill av løgner og bedrag. Til slutt blir hun nødt til å søke tilflukt i familiens gamle slott i Sør-Frankrike."    Topp underholdning! Rett og slett herlig! Akkurat som i "Orkideens hemmelighet" er det både en nåtidshistorie og en fortidshistorie i denne romanen her. Det funker helt suverent. Begge historiene er velskrevet og fletter seg godt sammen. 

For alle som er litt frankofile, og som liker stedsbeskivelser og som elsker Provence, er dette midt i blinken. I denne romanen er det slott, kunst, vin og god mat. I fortidshistorien som man dukker ned i innimellom, befinner vi oss i Paris under 2. verdenskrig med nazister og motstandsgrupperinger. I den engelske delen av historien er vi på en større gård/ liten herregård i Yorkshire, og vi får også et innblikk i etterretningstjenesten i London under krigen.

En litt artig ting her, er at vi møter igjen Venetia fra "Orkideens hemmelighet". I den første boka vet vi at hun dro til Paris som spion, men ikke så mye mer. I "Lavendelhagen" lærer vi henne å kjenne på en litt annet måte, og vi får vite mer om hva hun gjorde i Paris og om hennes skjebne.

Spennende, interessant og dramatisk. Hva mer kan man ønske seg av en bok?

Anbefales på det varmeste! Løp og kjøp, eller lån på biblioteket!

6 kommentarer

wenchepia

24.05.2013 kl.11:56

Åh den fikk jeg lyst til å lese :-)

Ninaforfatter

24.05.2013 kl.12:03

wenchepia: Åh, ja, det må du! Den var veldig fin! :-)

Mariann Sæther Tokle

24.05.2013 kl.16:06

Ja, skal lese den. akkurat nå leser jeg Fatimas hånd og med 900 sider har jeg lesestoff noen dager til:))

Ninaforfatter

31.05.2013 kl.11:25

Mariann Sæther Tokle: Fatimas hånd har jeg ikke, men har tenkt til å lese Havets katedral nå i sommer. :-)

Mariann Sæther Tokle

31.05.2013 kl.12:20

Det er gode bøker men brutale da, veldig brutale og jeg får ikke med meg alle spanske navn på konger og hertuger og landområder osv, men det spiller jo ikke så står rolle. I mai måned har jeg fått lest en del ,så det kommer bokblogg fra meg og:)

Ninaforfatter

03.06.2013 kl.11:46

Mariann Sæther Tokle: Høres spennende ut! :-)

Skriv en ny kommentar

hits