Hemmeligheter fra fortiden - av Mary Higgins Clark

"Professor Jonathan Lyons tror han har funnet et svært gammelt brev som forsvant for fem hundre år siden: et brev Jesus skal ha skrevet til Josef av Arimatea. Brevet ble stjålet fra biblioteket i Vatikanet på 1500-tallet, og har siden blitt regnet som tapt.

Jonathan forteller om brevet til en liten gruppe kollegaer og venner, men etter hvert får han mistanke om at en av dem vil ha kloa i det verdifulle dokumentet for å selge det. Ikke lenge etterpå blir han skutt i sitt eget arbeidsrom. Kona Kathleen, som lider av alzheimer, blir funnet med mordvåpenet i hånden. Til tross for sykdommen var hun klar over at mannen hadde et forhold til en annen kvinne, og politiet konkluderer med at det er sjalusidrap.

 

Datteren Mariah er imidlertid overbevist om at drapet har sammenheng med det verdifulle brevet som nå er sporløst borte."   

 

En bra krim dette her! Typisk Mary Higgins Clark-roman, og helt i tråd med Agatha Christie-stilen med flere mulige morderkandidater i et lite miljø. Spennende, men ikke neglebitende nervepirrende. Og det liker jeg. 

Her møter vi igjen den pensjonerte rengjøringshjelpen og lottomillionæren Alvirah og mannen hennes Willy. Dette er mitt fjerde møte med disse to, og de er et hyggelig bekjentskap. Litt uvanlig detektivpar, men det er greit nok. Ikke alle etterforskere og detektiver behøver å være alkoholiserte og frustrerte skilte halvgamle typer, og heldigvis for det.

Innholdsmessig er denne krimen på det jevne. Det er en del gjentagelser her, men om det skyldes behovet for å få opp antall totale sider eller det faktum at Higgins Clark begynner å trekke på årene er uvisst. Det gjør ikke så mye, men det er unødvendig, for leseren klarer å huske detaljene og trenger ikke å få dem servert to ganger.

Spenningen derimot er det ingenting å si på. Jeg gjettet ikke morderen før mot slutten, og da hadde jeg svingt innom alle kandidatene etter tur.

Absolutt anbefalingsverdig!


2 kommentarer

Lene

20.05.2013 kl.09:33

Denne hørtes spennende ut. Noterer den ned på leselisten

Ninaforfatter

24.05.2013 kl.11:03

Lene: Takk, ja, den var veldig bra! Ikke så blodig og grøssete, men spennende nok. :-)

Skriv en ny kommentar

hits