Bøkene jeg elsker!

Jeg elsker romaner som har sitt innhold bygget opp rundt engelske gods og herregårder. Mystikk og drama er herlig, blonder og kjærlighet hører med. Når disse romanene i tillegg har en gåte og/eller handlingen tar en uventet retning, er det topp underholdning. De to siste jeg leste raste jeg fort gjennom. Sant å si var jeg fengsla nesten før jeg åpna bøkene.

Jeg liker tidsepoken, klærne, høfligheten, men jeg er glad jeg lever idag og ikke den gang. Noen ganger lurer jeg dog faktisk på om jeg er en reinkanert "godsbabe", hehe.

De to siste romanene jeg leste var:

 

Begge romanene gir jeg toppkarakter, selv om jeg i "Arven" savnet en oppsummering eller oppdagelse om man vil av enkelte løse tråder.

 

Disse to siste her er blant mine absolutte favoritter. Det har blitt et par år siden jeg leste dem nå, men jeg leser de gjerne igjen! Begge disse romanene har en gåte som trekkes leseren med utover i handlingen.

Alle de fire jeg har vist fram her har både en nåtidshistorie og en fortidshistorie. Jeg synes det er helt perfekt, men vet det er noen som ikke liker det. Jeg har to bøker til av Kate Morton som jeg kommer til å lese ganske snart.

For de som eventuelt liker å holde seg i bare en tidssone (fortiden) kan jeg anbefale:

Jeg tror jeg snart må gå på bokshopping igjen. Det er flere godsfortellinger der ute og venter på meg. 

6 kommentarer

anette

25.04.2013 kl.16:50

Jeg har også vært stor fan av slike bøker, og en periode slukte jeg dem rått - mange av dem. Nå er jeg imidlertid i en fase der jeg føler meg litt mettet, så nå leser jeg andre typer bøker. Men jeg kjenner at jeg blir litt fristet igjen når jeg leser innlegget ditt :)

Bibi Kvarsnes

25.04.2013 kl.17:25

TAKK for tipset! Har en forkjærlighet for engelske dramaserier og har lest en del engelske bøker. Jeg synes at de passer best å lese i originalspråket, og dessuten er det god trening..

plastdragebok

26.04.2013 kl.19:27

Tilbake til Riverton er en bok jeg har tenkt på å lese lenge, den står i bokhylla mi og har stått der en liten stund, jeg har bare ikke somlet meg til å lese den siden den ikke faller heeelt under min sjanger, men jeg har hørt så mye bra om den. Takk for at du minnet meg på at den må bli lest!

Ninaforfatter

06.05.2013 kl.12:08

plastdragebok: Bare hyggelig! :-)

Ninaforfatter

06.05.2013 kl.12:09

Bibi Kvarsnes: Så absolutt god trening, ja. :-)

Ninaforfatter

06.05.2013 kl.12:10

anette: Du har lest mange flotte bøker, Anette. Jeg følger alltid med hos deg for å få lesetips og ideer! :-)

Skriv en ny kommentar

hits