Salvadoreña - av Cecilia Samartin

"Ana står overfor et av sine vanskeligste valg. Etter å ha flyktet fra borgerkrigen i El Salvador til et kloster i USA, må hun motvillig fortsette sin livsreise.

Hun får jobb som barnepike hos familien Trellis, en familie fanget i et overfladisk rikmannsliv i California. Trass i sine egne følelsesmessige sår er Ana i stand til å gi omtanke og lindring, og til slutt finner hun kjærligheten der hun minst ventet det."   

"Salvadoreña" er en søt og lettlest roman. Handlingen er helt grei, men man forstår jo allerede fra første side hvordan slutten er.... og det blir for dumt. Hadde det ikke vært for at Cecilia Samartin allerede hadde skapt seg et annerkjent navn da denne boka ble sendt til forlaget, så hadde den endt opp som kiosklitteratur i paperbackutgave... Boka er ikke dårlig og jeg har gitt den terningkast 5 på Bokelskere.no, men "Drømmehjerte" er flere hakk bedre.

Handlingen i denne boka er delvis i nåtiden, delvis i fortiden gjennom Anas mimring. I nåtiden er romanen objektiv (Ana gjør ditt og datt, Ana tenker osv), mens i fortiden er den subjektiv (Jeg opplevde, jeg flyktet, jeg husker osv). Stort sett er de avskilt av kapitler eller avsnitt, men på ett sted dukker det opp en mimring midt i en samtale rundt middagsbordet og det kan kanskje virke forvirrende for noen. Jeg tror opplevelsen av denne historien hadde vært bedre hvis handlingen ble lagt kronologisk (tidsmessig riktig rekkefølge).

Det første som slo meg var at dette var en direkte kopi av musicalfilmen "Sound of Music". En foreldreløs jente som havner i kloster, med en priorinne som skjønner at jenta må oppleve noe annet før hun vier seg til Gud for resten av livet. Hun blir barnepike i et stort hus og forelsker seg i familiefaren. Litt krig begge steder. Har dere ikke sett filmen så må dere se den! Da skjønner dere hva jeg mener. 

Allikevel, jeg anbefaler denne romanen. Noen faktaopplysninger om El Salvador som dukker opp i begynnelsen av boka er uansett verdt å ta med seg. Garantert koselig lesing. :-)


9 kommentarer

ewymarie

14.05.2012 kl.13:17

I hvilken rekkefølge har hun skrevet bøkene sine. Kunne tenke meg å lest de ettersom de kom ut.

Stineeee

14.05.2012 kl.14:09

Hei hei! :) Hvordan går det ? Kan jeg spørre deg om en tjeneste? Stemme opp mitt innleggpå nettavisen n2p.no? Trykk på min url/blogg ! Jeg vil også anbefalt å registrere deg du også. Jeg har fått utrolig mange lesere derfra med å både være i topplisten dems og få mine innlegg langt opp på forsiden! Takk, klem <3

Silje A

14.05.2012 kl.17:19

Hei! Jeg er en jente på 17 år som er veldig glad i å lese. Jeg lurer derfor på om du vet om en god nettside der man kan kjøpe bøker? :)

Håper på svar :)

mimmimor

14.05.2012 kl.19:21

Heisann. Denne har jeg bevisst hoppet over. Likte drømmehjerte, og har lest de to neste bøkene hennes. Men jeg syntes hun falt for hver bok - ble en gjentakelse av forrige. Og grunntemaet er jo det samme i alle, det er bare opprinnelseslandet som varierer litt har jeg inntrykk av. Gleder meg at du syntes det var en koselig bok - da går det jo an å gi den en sjanse.

Ida Charlotte

14.05.2012 kl.21:01

Er glad jeg ikke har noen forbindelse med Sound of Music, siden alle sier at denne boka virker som en kopi av Sound of Music. Har hatt boka i bokhylla i evigheter, men har ikke kommet så langt som å lese den :p heheh..

Ninaforfatter

15.05.2012 kl.10:47

ewymarie: Señor Peregrino 2006, Drømmehjerte 2008, Salvadoreña 2009, Mofongo 2010 og La Peregrina 2011.
Jeg har alle, men hadde inntil nå bare lest Drømmehjerte. Jeg bør vel ta fatt på den første neste gang. :-)

Ninaforfatter

15.05.2012 kl.10:52

Silje A: Jeg kjøper bøker via Haugenbok.no, cdon.com og Bokkilden.no. Det finnes mange andre steder også: Tanum.no og Adlibris.com. Engelske bøker kan også kjøpes via Amazon.com.
Bøker varierer i pris hele tiden. En bok kan ligge på fullpris et sted, men være på salg et annet sted. Jeg sjekker alltid alle de tre første stedene samt Bokklubben før jeg bestiller. Mye penger å spare på å titte litt. :-)

Ninaforfatter

15.05.2012 kl.10:54

mimmimor: Drømmehjerte var nydelig, denne her litt plattere, men søt nok. Den er verdt en kosestund i lesekroken. :-)

Ninaforfatter

15.05.2012 kl.10:58

Ida Charlotte: Sound of Music var 1960-tallets største film. Mange unge liker ikke den typen filmer, men da kan man jo lese boka uten sammenligningsgrunnlag. :-)

Skriv en ny kommentar

hits