Fedrenes løgner - av Tom Egeland

"Tre menn. Tre historier. En ferskvannsdunk med en dagbok driver mot land på Barbados. Dagboken kaster ikke bare lys over forsvinningen til klimaforskeren Carl Christian Scott i Vestisen tjue år tidligere, men blir også et vendepunkt for hans sønn, den unge journalisten Victor Scott.

Tre skjebner. Tre helter. Victor Scott blir bedt om å skrive en bok om sine tre berømte forfedre:

Faren, som forsvant sporløst i Vestisen.

Farfaren, forfatter, nobelprisvinner og krigshelt.

Oldefaren, som bodde tjue år på en øde øy.

Victor legger ut på en verdensomspennende reise for å samle informasjon - en reise som skal endre livet hans.

Tre mørke hemmeligheter. Fedrenes løgner er en roman om tre menn og deres unge etterkommer som avdekker deres rystende livsløgner."    

En herlig roman! Dette er en roman som har flere historier i en. Nåtidens Victor nøster opp trådene i sin familiehistorie, og derfor får vi lesere servert et kapittel om hver av dem. Først faren, så farfaren og så oldefaren. Den ene historien tar den neste, og driver deg fremover i lesingen. Denne romanen blir ikke kjedelig noe sted i løpet av sine 500 sider. 

For å lettere å holde kapitlene og familiehistoriene fra hverandre har nåtidsfortellingen flere linjer pr bokside enn forfedrenes historier, 34 mot 30 linjer. Skrifttypen varierer også. Bakerst i boka finnes det kart, for å kunne følge havstrømmer, og forstå hvordan båter og gjenstander kan drive rundt på havet.

Jeg simpelthen elsker denne typen romaner! Jeg regnet med å bruke litt tid på den fordi boka er forholdsvis tjukk, men jeg var ferdig før jeg fikk summet meg... 

Anbefales på det varmeste! Skynd deg å lese denne romanen!

4 kommentarer

solkro

10.05.2012 kl.17:18

Helt enig skikkelig fengene:)

Anette

10.05.2012 kl.18:30

Helt fantastisk, jeg elsker også denne boken :) Klem fra Anette :)

Ninaforfatter

11.05.2012 kl.09:46

solkro: :-)

Ninaforfatter

11.05.2012 kl.09:47

Anette: Jeg husker din anmeldelse fra lang tid tilbake, noe som gjorde at jeg bet meg merke i romanen og bestemte meg for at den skulle jeg ha. Klem tilbake. :-)

Skriv en ny kommentar

hits