Kvinne går til lege, mann går på by'n - av Kluun

"Stijn og Carmen har alt. De er unge og vellykkede, og sammen har de datteren Luna. De bor midt i Amsterdam i en praktfull leilighet. De føler seg usårlige. Inntil teppet rives vekk under føttene deres. Carmen er syk. Hun har kreft, og med ett slag forandrer livet seg fullstendig for dem begge. Carmen går til lege, og selv om Stijn støtter henne så godt han kan, gjør han noe annet også. Han går på by'n. Han har alltid hatt draget, han har aldri vært helt trofast, men hva nå?"   

Dette er en av de beste bøkene jeg har lest på lenge. Jeg leser stadig vekk bøker som faller i den kategorien, men denne treffer deg midt i hjertet! Det er temaet i denne som gjør at den skiller seg ut fra mengden. Carmen får kreft, den uhelbredlige typen, og Stijn blir rådvill. Han søker tilflukt i det ville nattelivet i Amsterdam og hos andre damer. Uansett alle hans eskapader, så får man medlidenhet med ham. Carmen godtar sin skjebne, men det gjør ikke han...

Kluuns bok er lettlest og fengslende. Den er delt inn i tre hovedkapitler, med mange småkapitler på en til seks sider. Hvert lille kapittel starter med en henvisning til en sangstrofe, et sitat eller et par linjer fra en annen roman. Gjennom hele boka får man i tillegg servert anekdoter og fakta i små bokser inne i teksten som forteller om de andre personene i historien eller om diverse utesteder i Amsterdam.

Denne romanen er delvis biografisk. Inne i bokomslaget står det at forfatteren, Kluun, selv opplevde å miste sin kone til kreften og han ble alene med deres tre år gamle datter. Jeg antar at å skrive denne romanen har vært hans måte å bearbeide sorgen på.

Dette er den mest rørende boka jeg har lest noensinne, og jeg gråt konstant de siste 50 sidene. Jeg mistet moren min til kreften for åtte år siden, og jeg kjenner igjen både sykdomsforløpet og mange av de følelsene Stijn sliter med. Uansett om man har opplevd dette selv eller ikke, så anbefaler jeg denne boka på det aller sterkeste.

Må leses!10 kommentarer

Jeg har så lyst å lese den =)

Lizbeth Osnes - Behind the scenes.. Min hverdag med mine interesser, og lidelsen anoreksi. Lizbethosnes.com

Ninaforfatter

18.04.2012 kl.13:19

Lizbeth Osnes: Ja, det må du gjøre!

ewymarie

18.04.2012 kl.13:24

De er så spennende med slike historier som er basert helt eller delvis på ting som har skjedd.

Ha en fin dag : )

Ninaforfatter

18.04.2012 kl.13:28

ewymarie: Tusen takk! Ja, boka var virkelig god. Fin dag ønskes deg også! :-)

Isabella

18.04.2012 kl.17:07

Flott anmeldelse:) Høres ut som en trist men flott bok:)

helgemamma

19.04.2012 kl.12:13

Jeg har lest den boken og er helt enig med deg. Den er kjempefin, veldig rørende!

Ninaforfatter

19.04.2012 kl.15:18

Isabella: Tusen takk! Du må lese den. Man sitter igjen med mange tanker etterpå.

Ninaforfatter

19.04.2012 kl.15:18

helgemamma: Tusen takk! :-)

ellikken

20.04.2012 kl.10:36

Har ikke hatt gleden av å lese boken (enda), men så filmen for ikke så lenge siden. Gråt i bøtter og spann... Anbefales den også :)

Ninaforfatter

20.04.2012 kl.19:28

ellikken: Oj! Er disse bøkene filmatisert? Spennende! Takk for tipset! :-)

Skriv en ny kommentar

hits