Søstrene Gabaldòn - av Lorraine Lòpez

"Da de fire unge Gabaldòn-søstrene mistet sin mor, var det den gamle Pueblo-kvinnen Fermina som med kjærlighet og omsorg holdt familien samlet. På sitt dødsleie lovet hun de fire jentene hver sin spesielle gave. Etter hvert forstår de at gavene er noen unike, nesten magiske egenskaper.

Gjennom 20 år følger vi søstrene Gabaldòn på deres livsreise etter sannheten om familien og den mystiske Fermina. Er det hun som fortsatt styrer deres skjebner?

Fortellingen om Loretta, Bette, Rita og Sophie Gabaldòn er både morsom, barsk og følsom, med en handling lagt til det fargerike meksikansk-amerikanske miljøet på 60 - og 70-tallet.

En roman full av drama og kjærlighet. Du vil le og du vil gråte sammen med søstrene Gabaldòn."    

Dette er en riktig fin fortelling! Jeg koste meg gjennom hele boka. Vi får servert denne fortellingen fra alle de fire søstrenes synsvinkel, og det går helt fint. Jeg leste på Bokelskere.no at noe av kritikken mot boka var at enkelte synes det ble vanskelig å forholde seg til fire forskjellige jeg-personer. Null problem for en oppegående person altså!

Både Loretta og Bettes historier kommer i jeg-person. Rita sin historie kommer sett utenfra, og Sophie forteller sin historie i du-person ( henvender seg direkte til deg som leser). Jeg synes dette både var spennende og interessant, og særlig Sophies kapitler ble en ny opplevelse. Jentenes bror, Cary, er med i alle historiene, men han er ikke tildelt en egen plass for han var ikke var mottaker for Ferminas ord.

Hvert kapittel starter med en historie fra Ferminas liv, som vi ganske fort skjønner at har en stor betydning, ikke bare for temaet i det kommende kapitlet, men for familien Gabaldòn.

Jeg anbefaler boka på det varmeste! Løp og kjøp, eller lån på biblioteket.  :-) 


4 kommentarer

M

08.04.2012 kl.14:00

Høres veldig interessant ut....jeg er fortiden hodestups i krim....men denne skal jeg ha i mente!

Ha en fin dag, klem, M

Isabella

08.04.2012 kl.18:54

Denne har jeg ikke hørt om før, spennende:) Takk for fin anmeldelse, måtte notere den ned. :) Kos deg videre:)

Ninaforfatter

11.04.2012 kl.10:01

M: Bare hyggelig å kunne komme med et tips! :-)

Ninaforfatter

11.04.2012 kl.10:03

Isabella: Takk! Boka var veldig fin. Gled deg til den! :-)

Skriv en ny kommentar

hits