Når det stopper opp...

Har du noen gang avbrutt en bok du leser på? Helt sikkert... Det kan være mange grunner til det.

1) Boka fenger ikke, Du har fått anbefalt en bok, men den var ikke så bra som du trodde. Den romanen som enkelte lovpriser, kan være kjedelig i dine øyne. 

2) Det går for lang tid imellom hver gang du får tid til å lese og du har glemt deler av handlingen. I våre travle hverdager med skole, studier, småbarn eller hektiske arbeidsmiljø er det liten tid igjen til lesing av bøker. Når man etter endt dag ser boka på nattbordet, så sitter Ole Lukkøye allerede og venter på sengekanten.

3) Språket. Gamle romaner har et eldre språk som særlig yngre mennesker synes at kan være tungt å lese. Eller, den romanen du har så lyst til å lese på orginalspråket (stort sett engelsk, vil jeg tro) var vanskeligere enn først antatt...

Jeg har hittil bare avbrutt to bøker. Den første var "Dinas bok" av Herbjørg Wassmo. Det var ikke fordi boka var dårlig! Det var på grunn av en fødsel.... Jeg hadde bare 70 til 75 sider igjen å lese, men med 3 barn under 6 år hadde jeg ikke overskudd til å fullføre. I rask rekkefølge fulgte min hjernehinnebetennelse, mamma ble syk og døde, og etterhvert startet jeg å skrive bøker selv. Nå har jeg glemt så mye av "Dinas bok" at jeg må lese den pånytt.

Den andre boka jeg aldri fullførte var "Ladies" av Mara Lee. Jeg startet på den i en sommerferie for et par år siden. Av mange av de samme grunnene som over her ble det til at jeg stoppet etter bare 50 til 60 sider.Nå har jeg plassert denne boka her på leseplanen for 2012, og da skal jeg fullføre den!

Har du bøker du har påbegynt, men aldri fullført?

 

12 kommentarer

KindleJoy

17.01.2012 kl.18:28

I 2011 påbegynte jeg to bøker jeg ikke klarte å lese ferdig. "Eat, Pray, Love" fordi den skuffet meg noe voldsomt. "Alle" syntes denne var fantastisk, og anbefalingene dukket opp både her og der. Lovordene haglet. Jeg tror jeg var så giret på denne boka at den falt helt gjennom.

Andre boka var ei bok jeg hadde lovet å review'e for en rykfersk forfatter. Tittelen var "Shades of Luz". Den var så kjedelig at jeg ikke fikk med meg handlingen i det hele tatt. Årsaken - det var ingen handling. Det var bare mange ord satt sammen avbrutt med punktum.

Det interessante er hva dette lærte meg. 1) Ikke tro at en bok er bra fordi den er hypet opp i mente selv av såkalte forståsegpå'ere..(av den årsak har jeg drøyd med å kjøpe og lese Gjenferd av Nesbø..- men, den kommer den kommer) 2) Gi meg i tide, ergo ingen langpining - livet er for kort til å lese dårlige bøker :-)

Grete

17.01.2012 kl.18:31

Har to liggende nå faktisk, den ene kjøpte jeg sjøl Det tapte testamentet av Erik van Lustbader der har jeg stoppet opp pga det jeg føler er dårlig oversettelse, den andre Jern av Torgrim Eggen en norsk variant av en 2012 bok jeg fikk anbefalt, men nei det går tregt.

Så fikk jeg jo to bøker av min yndlingsforfatter Gert Nygårshaug til jul, men får altså ikke bestemt meg for hvilken av de som kommer først, eller om jeg burde lese ferdig de andre allikevel, og så var det den symaskina da ;0)

Ninaforfatter

17.01.2012 kl.18:43

KindleJoy:Takk for et så langt og fint svar! :-)

"Shades of Luz" har jeg ikke hørt om, men det er godt å vite at jeg ikke trenger å bruke penger på den. "Eat, pray, love" har jeg kjøpt og skal lese den, men den ligger ikke øverst i lesebunken.

Helt enig i at livet er for kort til å lese dårlige bøker. :-)

Ninaforfatter

17.01.2012 kl.18:52

Sirdalsrypa:Jeg har ikke lest noe av Torgrim Eggen, heller ikke av Erik van Lustbader. Sistnevnte har jeg ikke hørt om heller...

Jeg kan tenke meg at syinga tar tid... Men man prioriterer alltid det man synes er gøy! Flink er du også! :-)

Grete

17.01.2012 kl.19:26

Nei han siste hadde ikke jeg hørt om heller, men forlaget skrev spennende om boka, jaja

Akkurat nå er det søm som står i hodet på meg nesten natt og dag, så lenge det er mest gøy må nok resten vike, for begynner jeg å lese ei spennende/god bok, ja da vet du sjøl hvordan det går hihi ikke noe middag nei :D

Ninaforfatter

18.01.2012 kl.12:11

Sirdalsrypa:Hehe, ja, det er sant! :-)

Kaptein Kaos

18.01.2012 kl.13:41

Jeg har faktisk aldri lagt fra meg en bok uten å lese ferdig, kun fordi jeg er for nysgjerrig på å se hvordan det gikk. Men om boka da er dødskjedelig, har jeg opplevd at det har tatt nesten et halvår å lese den ferdig..

Ninaforfatter

19.01.2012 kl.14:52

Kaptein Kaos:Det er jo veldig bra! Jeg kjenner mange som leser en halv bok og så gir opp...

beatheshverdagsliv

21.01.2012 kl.09:54

Jeg har avbrutt to bøker det jeg kan huske, det er "Arsenikktårnet" av Anne B Ragde, og den andre heter "sveket" av unni Drangsnes eller noe... jeg får ta de igjen en eller annen gang, jeg har denne boken du snakker om her på ønskelisten men nå vil jeg heller vente til du har lest den og høre hva du syntes, så jeg får ligge den i "vente-ønskelisten"... hehe..

Ninaforfatter

22.01.2012 kl.10:42

beatheshverdagsliv:Hehe :-) Jeg har til gode å lese noe av Anne B. Ragde. Jeg har ingen bøker hun har skrevet i hyllene mine heller... Bare en sånn liten morosak hun skrev sammen med Unni Lindell.

Nå er jeg godt igang med "Glassblåseren fra Murano", og da regner jeg med at "Ladies" blir den neste. Hvis jeg ikke plutselig ombestemmer meg...

Arne Johan Isaksen

11.02.2012 kl.15:32

Livet er for kort til å lese kjedelige bøker. Men hva som er kjedelig, er jo høyst subjektivt og ikke nødvendigvis et uttrykk for bokas kvaliteter. Jeg er sikker på at andre vil ha glede av bøker jeg har lagt bort. Blant disse er "Rand" av Jan Kjærstad og "Det 7. klima" av Kjartan Fløgstad. Begge forfatterne har skrevet andre bøker jeg har lest og liker.

Ninaforfatter

13.02.2012 kl.12:11

Arne Johan Isaksen:Ja, det er jeg helt enig i. :-)

Dessverre har jeg ikke lest noe av verken Fløgstad eller Kjærstad, men har snust litt på et par av bøkene til Kjærstad fordi mange har snakket positivt om dem.

Skriv en ny kommentar

hits