Drømmehjerte - av Cecilia Samartin

"Cuba 1956. To kusiner er hjertevenner inntil Castros revolusjon brått skiller dem. Nora flykter med familien til USA, mens Alicia opplever at det lykkelige livet i Havanna blir snudd til nød og fattidom under Castros regime. Etter mange år klarer ikke Nora lenger nøye seg med å lese brevene fra Alicia. Hun må reise tilbake for å hjelpe sin syke venninne.

En dramatisk og vakker roman om håp, håpløshet og evig vennskap."   Dette er en helt nydelig bok! Alle anmeldelser jeg hadde lest på forhånd roste boka opp i skyene, og jeg henger meg på og roper ut: MÅ LESES!  :-D

Samartin beskriver Cuba med vakre ord, og du som leser lever deg inn i gatelivet, strandlivet, plantasjelivet uten problemer.

Jeg stusset litt over at romanen starter i presens (nåtidsform), for så plutselig å gå over til preteritum (fortid) på den tredje siden. Etterhvert dukker den samme situasjonen opp igjen i livene til Nora og Alicia, og presensformen kommer tilbake. Det samme skjer ved spesielle anledninger når Nora tenker på enkeltsituasjoner fra barndommen sin. Jeg skjønner poenget og at forfatteren bruker det som virkemiddel, men jeg synes det hadde vært bedre om alt var skrevet i preteritum.  

Rett etter at jeg var ferdig med å lese boka, kom jeg tilfeldigvis over en blogger fra Nedre Eiker, www.elat.blogg.no, som skrev reisebrev fra Cuba. (Se hennes mai-arkiv!) Hun lå rett over meg på lista, og jeg hadde ikke lest bloggen hennes hvis ikke øynene mine hadde fanget opp et navn: "Varadero". Det er navnet på stranda som Cecilia Samartin skriver om i "Drømmehjerte". Nydelig strand!!! Og morsomt sammentreff. Regner med at det ligger bilder på Google fra samme sted.

Anbefales på det varmeste!  :-D

5 kommentarer

Grete

15.06.2011 kl.11:35

Legges i listen :))

Siv

15.06.2011 kl.12:18

Ja detta virkelig ei bok som bør lesast! Den beste bok til Samartin syns eg..sjølv om Mofongo og var bra! :)

justinpain

15.06.2011 kl.16:55

Gleder meg til å lese den, den ligger nest i bunken over bøker jeg skal lese, jeg er godt i gang med "vi møtes på Chocolate Heaven" og deretter er det Drømmehjerte sin tur,

Ninaforfatter

16.06.2011 kl.19:20

Siv:Har nettopp kjøpt Mofongo, og gleder meg til å lese den. :-)

Ninaforfatter

16.06.2011 kl.19:21

justinpain:Takk for tips angående Chocolate Heaven! :-)

Skriv en ny kommentar

hits