To veldig viktige bøker!

Det er et par bøker som aldri slipper taket fra tankene dine. De sjokkerer, de er mystiske eller fulle av uventet godhet. Det kan være historier som treffer deg rett i hjertet, eller som skremmer vettet av deg.

I mitt tilfelle er det snakk om to bøker fra virkelighetens verden. Og, de skremte vettet av meg.... Men! Dette er bøker som er skrevet og utgitt med tanke på å få ungdom til å se hva "bare en liten pille" kan føre til. Den ene boka leste jeg på ungdomsskolen, den andre på videregående. 

Dette er mine to viktige bøker:Christiane F. Jenta fra Berlin som fikk sitt første møte med narkotika som 12-åring. Boka heter "Christiane F. Å være ung er for jævlig", og handler om hennes ungdomsår fra 1974 til 1977. Denne historien er filmatisert, og jeg så den på ungdomsskolen. (Filmen er fra 1981.)Go ask Alice er en dagbok. Alice møter på narkotika på en fest hun er invitert på. Dagboka viser veldig godt hvordan livet hennes forandrer seg, hvor fort hun blir avhengig og hvor lite som skal til før det tipper rundt...

Denne leste jeg på videregående, den var pensum i engelsk. Så vidt jeg vet er den fortsatt på pensumlista.

Har du ikke hørt om disse før, så løp og få tak i de med en gang! Jeg har Christiane F-boka på norsk, men har bare funnet den engelske og tyske utgaven i nettbutikkene.

En norsk bok som omhandler samme tema, og som kom ut på samme tid er: "Men tankene mine får du aldri". Denne romanen forteller om de prostituertes liv på Ankertorget i Oslo. Jeg har ikke funnet den i noen nettbutikker, men biblioteket kan være en mulighet.

Stay clean! :-D

(Bildene er hentet fra www.amazon.com og www.google.no)

 

4 kommentarer

Elin

15.04.2011 kl.18:22

Uff stakkars de som kommer bort i narkotika. Glad jeg aldri har hvert så dum. Fin blogg du har:)

Ninaforfatter

15.04.2011 kl.22:09

Elin:Åh, takk skal du ha!!! :-)

Ja, de bøkene er sterk lesing. De har nok fått en god del ungdom til å holde seg unna narkotika. Filmen burde fortsatt vises på skolene. :-)

16.04.2011 kl.13:28

Du har et viktig poeng her. Filmen bør være et must på alle grunnskolene. Det kan jo hende at de viser noe lignende vet du. Narkotika problematikken er ikke akkurat et ferdig kapittel. Hvordan går det med skrivingen din?

Ninaforfatter

17.04.2011 kl.13:44

Anonym:Så lenge fortjenesten for bakmennene er så høy og risikoen relativt liten, så vil narkotikaen flomme.... Dessverre.

Skrivingen går litt i rykk og napp, det er så mye å gjøre om dagen... Men, det går framover! :-D

Skriv en ny kommentar

hits