Min første bok

Her kommer en liten presentasjon av min første bok:

Den lille røde høna!   

Forsidebildet er faktisk 3-dimensjonalt. :-)

Da jeg var liten fantes det ikke stoffbøker, det gikk i eventyr og bildebøker istedenfor. Denne søte boka mi tilhører en "Eventyrbokserie for de yngste" bestående av ialt 13 bøker. Serien hadde med de vanligste eventyrene som Askepott, Snehvit, Hans og Grete og Den stygge andungen, et par stykker om dyr samt to julehistorier. 

Boka er trykket i 1968 og utgitt av A/S Forlagshuset i Oslo. Bildene i boka er tatt av to japanere og er utgitt første gang i Tokyo, Japan, av Zokeisha Publications Ltd. Forfatter står det ingen ting om, ei heller opprinnelig årstall. Jeg har sjekket litt på wikipedia, og det eneste jeg foreløpig har funnet ut er at det er et gammelt eventyr.

Disney har laget en versjon av denne med Donald Duck (hans debut på film!) som inngår i Silly Symphonies-serien. Tegnefilmen kallt "Den kloke lille høna" kom i juni 1934.

Jeg var rundt halvannet år da jeg fikk denne boka. Da datteren min var på samme alder tok jeg fram boka og begynte å lese den for henne om kvelden når hun ikke ville sove. Hun lo så herlig hver gang jeg leste at dyrene ikke ville gjøre som høna sa.... :-D

- Ikke jeg, sa hunden. - Ikke jeg, sa grisen. - Ikke jeg, sa katten. - Klukk, klukk, så får jeg gjøre det selv, sa høna. 

:-D

4 kommentarer

Med andre ord

08.04.2011 kl.12:42

Denne hadde jeg også! Utrolig moro med et gjensyn, siden min er "borte" for lengst... Jeg husker så godt disse tredimensjonale forsidebildene, som man kunne studere og beundre lenge og vel, bare ved å vri ørlite rann på boka. Herlig, Nina!!

Ninaforfatter

08.04.2011 kl.13:56

Med andre ord:Åååh tusen takk! Jeg har også "Tass og vennene hans", men ingen av de andre. Bøkene er nydelige! :-D

litteraturnett

08.04.2011 kl.15:24

Keep on writing!

Prosa og poesi!

http://www.tidogtanke.no/

(om du har lyst til å stemme fram diktet)

øystein

Ninaforfatter

08.04.2011 kl.21:51

litteraturnett:Takk! :-D

Jeg skal se på den siden i løpet av helga! :-D

Skriv en ny kommentar

hits