Åh, Jula varer helt til Påske...

Jula varer visstnok helt til påske. Hjemme hos meg stemmer det, på flere områder... Barnas snøstjerner er fortsatt å finne på stuevinduene, og de røde reinsdyrene har ennå ikke forlatt plassen i bokhylla. Jeg er ikke et A4-menneske, det skal gudene vite...

Jeg leser ikke krim i påsken, da er nemlig kryssord mest topp.... og nå i vinter har jeg lest meg gjennom tre julehistorier av Mary Higgins Clark. Alle tre er det jeg vil kalle søte, små krimromaner. De er korte og har en eldre dame som hovedperson; Alvirah - lottovinner, spaltist og amatørdetektiv. Romanene er underholdende, lettleste og bare moderat spennende. De to siste romanene har Mary Higgins Clark skrevet i fellesskap med datteren Carol. 

Men les bøkene i riktig rekkefølge! "Et barn er født" er den første boka. På mitt bilde står de motsatt.... Det er det samme persongalleriet i "Det skjedde i de dager" som i "Romjulscruiset", så det er jo greit å vite som skjedde med personene i den ene historien og hvorfor de er på samme båttur i den siste boka.

Et barn er født: Det er 22 dager igjen til jul. Et nyfødt barn blir etterlatt på trappen til presteboligen ved St. Clement's kirken på West 103 Street på Manhatten. Samtidig blir en verdifull alterkalk i sølv og med en stjerneformet diamant på stetten stjålet fra kirken. To hendelser helt uten sammenheng. Men hvor tilfeldighetenes spill ville noe annet.

Det skjedde i de dager: Historien begynner med at begravelsesagent Luke Reilly blir bortført av en misfornøyd arving. Hans kone, den kjente spenningsroman-forfatteren Nora Reilly, og datteren Regan er ikke i tvil. De vil gjøre som kidnapperne sier. En million dollar blir skaffet. Men ingen ting klaffer i denne travle førjulstid. Sekken med pengene ender i havet, kidnapperne krangler seg imellom, og i mellomtiden er båten hvor Luke og hans sekretær og sjåfør holdes fanget, i ferd med å synke. Og snart er det jul... 

Romjulscruiset: Det helt spesielle romjulscruiset starter i Miami. Blant gjestene er Alvirah Meehan, hennes mann Willy og familien Reilly. Cruiset er kommandør Randolph Weeds gave til en utvalgt gruppe mennesker som i løpet av året "har gjort verden til et bedre sted å leve". Det han i virkeligheten ønsker, er god reklame og omtale som fører til fremtidige fulltegninger av reiser i hans vaklende, nye foretak. Han planlegger også å strø sin elskede mors aske på sjøen i løpet av cruiset i Det karibiske hav.

Men ikke alle er ombord for å nyte det gode liv i fred og ro. Weeds uforbederlige nevø Eric har latt seg friste av lett-tjente penger og har smuglet to kriminelle på rømmen ombord. Og når skipet seiler inn i stormfulle farvann, blir en tilsynelatende svak passasjer forsøkt drept i sykelugaren. Men også han har sin helt spesielle agenda - ikke på egne vegne, men på oppdrag fra en som står Weed nær - svært nær...

Men når Alvirah er i nærheten, kan selv den mest utspekulerte plan gå i vasken, og hardbarkede kriminelle bli avkledd både nissedrakt og skjegg.

Alle tre bøkene er kjøpt gjennom tilbudsbrosjyren til Tanum bokklubber. Det er Damm & Sønn som har utgitt bøkene på norsk.

God fornøyelse! :-D

2 kommentarer

Min matgale verden

27.03.2011 kl.19:41

Disse har jeg lest en gang for lenge siden. Spennende bøker:0)

Ninaforfatter

28.03.2011 kl.11:08

kjerstisandnes:Takk, ja de er fine. :-)

Skriv en ny kommentar

hits