Bokhylleinteriør og ny bok

Det havna en ny bokpakke i postkassa mi i dag. Jeg leste omtalen av denne boka for en stund siden, og fant ut jeg bare måtte ha den....  :-DJeg elsker familiesagaer, og andre historiske fortellinger som strekker seg over mange år. I tillegg er dette en roman som har handlingen sin i Uruguay og Argentina, og så vidt jeg kan erindre har jeg ingen andre bøker som stammer derfra. Jeg gleder meg til å lese den!  :-D 

I avisa Drammens Tidende i dag stod det en artikkel som fanget min interesse: En interiørside i "Bolig"-delen. Jeg bryr meg svært lite om interiør egentlig, og hopper gladelig over alle tips om gardiner og puter, men denne gangen handlet det om bøker!Jeg siterer fra teksten: "Bøker gjør hjemmet personlig og hjemmekoselig"!  Yes! Det er det jeg alltid har sagt! Den minimalistiske stilen er naken, kjedelig og upersonlig.

Dette de nå refererer til kalles: "Den personlige innredningstrenden". En trend jeg kan like! Min store drøm er jo eget bibliotek.

Siterer 5 måter å ordne bøkene på:

1. Fargekoordinasjon: Plasser bøkene etter fargen på bokryggen.

2. Alfabetisk: For den ekte bokelskeren.

3. Etter emne: Som et ordentlig bibliotek.

4. Etter størrelse: Kan være praktisk for å utnytte plassen.

5. Liggende og stående om hverandre: Skaper interessante former.Hos meg er det en blanding av de fire første.... Pluss at det ligger dvd'er oppå bøkene...

Men, det er jo plutselig inn å være personlig!  :-D

 

14 kommentarer

ewymarie

20.01.2011 kl.17:58

Jeg stabler både stående og liggende for å utnytte plassen. De står også etter emne/type bok. Kos deg med boken-den så spennende ut!

anettesbokboble

20.01.2011 kl.18:05

Spennende med ny bok, og den nye personlige trenden er jeg helt med på!! Har store planer om å sortere bøkene etter farger, men det går litt treigt, for det er jo mye morsommere å lese bøkene, hi hi :)
Kjempe fin blogg du har♥

Ninaforfatter

20.01.2011 kl.18:21

Julia, kommenterer altid tilba:Takk! :-D

Ninaforfatter

20.01.2011 kl.18:22

anettesbokboble:Der er vi ganske like, hehe. :-D

Ha en fin kveld, Anette!

Ninaforfatter

20.01.2011 kl.18:27

ewymarie: Jeg har begynt stablingen på gulvet utenfor bokhyllene også....

Og takk, jeg skal kose meg med boka. :-D

Med andre ord

20.01.2011 kl.18:30

Jeg er også veldig glad i familiesagaer, og synes den søramerikanske vrien høres spennende ut. Du får fortelle meg hvordan den var når du er ferdig. :-)

For noen år tilbake innredet vi koffertloftet vårt. I utgangspunktet var det for at jentene skulle få et loft å samle vennene sine til TV-titting, spill og sosialt samvær. I den ene enden innredet vi imidlertid en "bibliotekavdeling". (Jeg skriver det i anførsel fordi det er altfor lite til å kunne kalles et bibliotek.) Der har jeg sortert i 4 avdelinger: En skjønnlitterær avdeling for voksne og en for barn. Disse er sortert alfabetisk. Så ble det en faktaavdeling for barn og en for voksne. Disse er sortert etter tema. Dette fungerer kjempefint og jeg finner bøkene jeg leter etter på et blunk! Bøker er gøy! :-)

Ninaforfatter

20.01.2011 kl.18:40

Med andre ord:Åh, ja, enig i at bøker er gøy! Biblioteket ditt høres supert ut! :-D

Marias bokblogg

20.01.2011 kl.18:41

Er helt enig i at bøker gjør hjemmet personlig og koselig. Man kan si mye om en person utifra bøkene han/hun leser.

Frøken Ana

20.01.2011 kl.18:53

Huff, synes det er så uryddig om det ligger litt her og litt der jeg :p Nå har vi ikke så mye bøker da, men de vi har står etter størrelse, samme med dvd'er, blue-ray og ps3 spill :p De står etter størrelse..

Men må få tak i et skikkelig skap/hylle til dem. Reolen vår er full. den er liten :p

Ninaforfatter

20.01.2011 kl.18:53

Marias bokblogg::-D Godt vi er flere om den tankerekka der! :-D

Grete

21.01.2011 kl.20:59

Ønsker meg et skikkelig gammelt bibliotek med vindeltrapp og tusenvis av nye og gamle bøker, men her er det bare plass til ei hylle :( den ytnyttes derimot grundig med dobbel bokbredde, oppå og under :))

Ninaforfatter

27.01.2011 kl.11:54

Frøken Ana:Alt man har i hyllene sine skaper liv! Det viser ditt personlige deg. :-D

Ninaforfatter

27.01.2011 kl.11:55

Grete:Mmmm, jeg ser for meg et skikkelig engelsk bibliotek slik de har i gamle slott. :-D

Skriv en ny kommentar

hits