Snømannen - av Jo Nesbø

"En seriemorder er løs. I nærheten av åstedene har noen bygget en snømann - et flyktig monument over morderens ugjerninger. Men hva snømannen prøver å fortelle, er det ingen som får med seg. For sannheten smelter i takt med snøen. Bare uhyggen og frykten for hvem som skal bli morderens neste offer står igjen når Oslo-politiet må vedkjenne seg sakens eneste klare fakta: Det er bare et spørsmål om tid før seriemorderen vil slå til igjen - en isende kald og stadig mer sadistisk drapsmann som aldri etterlater seg annet enn nøyaktig de spor han vil at etterforsker Harry Hole skal finne."Dette er en veldig bra krimbok! Spennende nok, men mer uhyggelig og brutal synes jeg. Ikke så blodig og gørrete, men voldelig. Gjerningsmannen som man egentlig først møter som en grei kar, er jo en utspekulert djevel med grotesk fantasi.

Jo Nesbø skriver lett og forståelig, og man lar seg fint rive med av handlingen. Detaljer, mekanismer, våpen og politispråk kommer på løpende bånd. Hele tiden blir vi lesere godt forklart hvor personene befinner seg og hvordan det ser ut rundt dem, enten i kontorlandskapet, i Oslos gater eller på åstedet. Det er ikke vanskelig å føle at man er med i det som skjer, at man er en av etterforskerne selv. Dette er troverdig! For å kunne skrive så detaljert må forfatteren ha gjort et grundig forarbeide, og det står det respekt av! 

Dog finnes det noen helt unødvendige avsnitt. (Om dette er gjort for å gjøre boka lenger, eller om det bare er for å si: "Se hva jeg kan!", det kan jeg ikke vite noe om) For eksempel: Innledningen til kapittel 5, hvor vi får høre om Bill Clintons bakgrunn... Det har ingenting med handlingen i boka å gjøre, bare datoen var sammenfallende for valget i USA og lesernes møte med Gert Rafto.

Handlingen i Snømannen er lagt til november og det første snøfallet. Jeg leste boka i november mens snøen falt utenfor stuevinduet mitt og ungene bygde snømenn på plenen. Det ble det skikkelig grøsser-stemning av! Det hadde ikke vært det samme å lese den i sommerferien....

Jeg hadde ikke lest noe av Jo Nesbø før (bare sangtekstene...), men jeg ble fort kjent med Harry Hole, og likte det godt. Jeg kommer til å lese flere av Jo Nesbøs bøker.

Anbefaler! :-D

15 kommentarer

Even - Fra blenderlukkeriso

03.12.2010 kl.11:58

Bra bok det! :)

Ha en fin dag (:

vew

03.12.2010 kl.11:58

kjempe kul blogg ^^)

vil du ha masse kommentarer?

du finner det på vew.blogg.no

<3

anettesbokboble

03.12.2010 kl.12:22

Så spennende! Ser på forskjellige blogger at det er mange som har lest denne boka i disse tider. Jeg er litt av en pyse, så jeg vet ikke helt om jeg tør...hi hi :)

harmonica

03.12.2010 kl.12:44

Jeg ER en pyse, men har fått med meg boka om Snømannen faktisk! Hadde den på lydbok. Syns det er en fin måte å komme gjennom bøker på.

Men vi kjøpte lydbokapå vei opp til fjellet, med ungene i baksete. Trodde ikke den var sååå skummel... For de av dere som har lest boka, kan dere kanksje tenke dere hvilket scenario som utspant seg i starten av boka.... Vi måtte bare slå av.

Jeg fikk med meg resten av lydboka alene i min egen bil...

Ninaforfatter

03.12.2010 kl.14:19

Even:Takk, det samme! :-)

Ninaforfatter

03.12.2010 kl.14:27

anettesbokboble:Jeg er pysete jeg også, Anette... Men jeg lovte å hjelpe en venn med en skoleoppgave om Harry Hole-figuren, og da måtte jeg jo lese den boka.

Bare sett igang og les, Anette. Du kommer ikke til å angre! :-D

Ninaforfatter

03.12.2010 kl.14:34

harmonica:Å høre bøker som lydbok blir som gamle dagers radioteaterkrim! Det er kjempespennende! :-D

Skjøner godt at dere måtte skru den av i bilen.... Ellers synes jeg at lydbok er en smart måte å få med seg bøker på, hvis man ikke liker å lese eller bare vil gjøre noe annet samtidig. :-)

harmonica

03.12.2010 kl.14:38

Du vet, vi kvinner vil jo gjerne gjøre flere ting på èn gang.. For meg holder det å lytte til bok og kjøre bil..

Ninaforfatter

03.12.2010 kl.14:55

harmonica: :-)

matentusiasten

03.12.2010 kl.16:05

Jeg anbefaler deg å begynne med flaggermusmannen og lese bøkene i serien kronologisk =)

Ninaforfatter

03.12.2010 kl.16:27

matentusiasten:Det er det jeg egentlig liker best, å begynne med starten. Men pga denne skoleoppgaven jeg skulle hjelpe til med så var jeg nødt til å lese denne boka først. :-D

Boka ga mersmak og jeg skal lese de andre bøkene også.

Grete

03.12.2010 kl.17:48

Snømannen er både spennende, skummel og kanskje litt vel voldelig ja, men men,det er jo den sjangeren han har lagt seg på. Selv om jeg har alle bøkene så er jeg enig i at en del sider godt kunne ha vært redigert bort, men de bare "hopper" jeg over :D

gimmelitte

03.12.2010 kl.18:09

Jeg synes krimbøkene til Jo Nesbø er veldig bra. Det er mye vold på en nærmest bestialsk måte, og det tiltrekker ikke egentlig meg, men han analyserer så mye rundt de forskjellige personene at det veier opp endel. Mitt største aber med bøkene er at de er så kjappe å lese, språket er raskt på en måte som gjør at jeg blir alt for fort ferdige med bøkene..

Ninaforfatter

03.12.2010 kl.19:39

Grete:"Hoppe over" liker jeg, Grete! :-D

Ninaforfatter

03.12.2010 kl.19:41

gimmelitte:Bra svar! Enig med deg. :-)

Skriv en ny kommentar

hits