Mitt drømmebibliotek

Helt fra jeg var liten har jeg alltid ønsket meg et hus med eget bibliotek. Jeg har vokst opp i et hjem med mye litteratur, ikke bare romaner, men også turbøker, altlas og store oppslagsverk. Min absolutte favoritt var Aschehoug og Gyldendals store norske leksikon....  :-)
Etter å ha lest ut alt som var av Frøken Detektiv og resten av bøkene på mitt rom, ble bokhyllene i stua mitt nye skattkammer. Min første voksenbok var "Afrikadronningen" av C. S. Forester. Som 14-åring leste jeg både Ibsen og Hamsun, og jeg kjøpte meg mitt eget leksikon da jeg var 17.
Min drøm har ikke gått i oppfyllelse ennå, men bare vent! Jeg har bøker nok til å fylle en hel vegg, (eller mer, det kommer jo an på størrelsen på rommet). Bildet viser 1/5 av bokhyllene mine i stua. I tillegg har jeg bøker på soverommet og et par esker på loftet hos faren min. Jeg har leksikon, Norgeshistorien og verdenshistorien, to romanserier og hele "Sagaen om Isfolket" i innbundet utgave. I min samling finnes det også en mengde franske paperback fra året jeg bodde i Frankrike og pensumbøker i historie fra tiden på Blindern (og de kan jeg jo ikke kaste, for de er jo så innholdsrike og viktige!). Noen av romanene er filmatisert, og da har jeg selvfølgelig komplettert samlingen min med DVD-utgaven.

Jeg foretrekker innbundne bøker, for de holder seg best og tar seg finere ut i bokhylla.
I tiden fra barn nr 2 ble født og fram til barn nr 3 var 5 år, leste jeg ikke en eneste bok. Allikevel kjøpte jeg bøker hele tiden, så jeg har mye å ta igjen.

Mitt drømmebibliotek er slik man ser det i filmer fra engelske gods, men en smule mindre enn bilioteket som er beskrevet i boka "Tilbake til Riverton" av Kate Morton. :-)

Å gå i en bokhandel er for meg det samme som en godtebutikk for barn.  :-)

4 kommentarer

Hanne

01.09.2010 kl.15:05

Jeg fikk bibliotek i kjelleren da vi flyttet inn i nytt hus i 2004. Heldigvis har jeg en lesende mann som skjønte at det MÅTTE bare prioriteres. Det eneste aberet er at det er fullt, og da snakker vi stappfullt... Burde kanskje utvide huset... :D

anettesbokboble

01.09.2010 kl.16:18

Da er vi to! Jeg elsker alle slags bokhandler og har en liten bibliotek-krok. Men et helt rom er drømmen :) Håper den går i oppfyllelse for oss begge :)

Ninaforfatter

02.09.2010 kl.10:10

Hanne: Så herlig!!!!! Drømmen min om bibliotek er det bare datteren min som forstår her i huset. Hun må jo ha plass til alle hestebøkene som snart flyter ut av soverommet hennes... :-)

Ninaforfatter

02.09.2010 kl.10:18

anettesbokboble: Ja, det får vi håpe på! :-D Vi har et veldig bra bibliotek i Mjøndalen og jeg er ofte innom, riktignok noen ganger bare for å lese aviser.

Skriv en ny kommentar

hits