Tea-Bag - av Henning Mankell

Henning Mankell har skrevet utrolig mange bøker. Den siste jeg leste heter "Tea-Bag" og den vil jeg gjerne anbefale. Den tar oss med inn i samfunnets mørke kroker og gir oss et bilde av hvordan det er å være illegal innvandrer i Sverige.

Det er to hovedpersoner i denne boka, Jesper Humlin og Tea-Bag. Tea-Bag møter vi som flykning i Sør-Spania og følger henne som illegal innvandrer til Sverige. Jesper Humlin er en meget anerkjent poet, dog med en snever lesekrets. Han har nå fått beskjed fra forlaget om å skrive en kriminalroman. Til sin forferdelse oppdager han at andre i hans nærmeste krets, blant annet moren, også vil skrive romaner, og han liker ikke konkurransen. 
En diktopplesing på et bibliotek med fanger blant tilhørerne ender i slagsmål. Her på biblioteket møter han Tea-Bag, og bestemmer seg for å drive et skrivekurs for henne og venninnene. Jesper Humlins liv blir snudd på hodet da han forstår at han står ansikt til ansikt med en del av dagens Sverige han ikke visste at eksisterte. Inspirasjonen til den nye romanen kommer gjennom disse nye bekjentskapene og blir helt annerledes enn tiltenkt.


Det øverste bildet er den engelske versjonen. Nederst det norske coveret.

-----

Se fullstendig liste over Mankells bøker på www.gyldendal.no

4 kommentarer

ANNIKA

17.08.2010 kl.15:22

Høres ut som bra bøker!:)

Ninaforfatter

17.08.2010 kl.16:56

ANNIKA: Ja, veldig bra. Anbefales! :-)

Chalten

17.08.2010 kl.21:43

Jeg har ikke lest noe av Mankell, men nå fikk jeg mer lyst.

Ninaforfatter

18.08.2010 kl.10:23

Chalten: Så bra! Jeg kom over "Tea-Bag" på boksalg. Tittelen alene tyder jo på en spesiell story. Jeg hadde ikke hørt om Henning Mankell før det, men han har skrevet en hel masse bøker.

Skriv en ny kommentar

hits