Mine barnehistorier

Jeg har skrevet tre serier med små fortellinger for barn. Det er fortellingene om spøkelsesfamilien "Risle - Rasle", "Trolljenta og hennes familie", og sommervenninnene "Mina og Marte".  

Risle - Rasle, nr. 1 til 6:
Disse handler om en spøkelsesfamilie på fem som bor på loftet til et slott langt inne i skogen. Slottsherren bor på slottet bare sommerstid, og spøkelsene passer på stedet når han er borte. De drar på oppdagelsesferder rundt på slottet og opplever mye rart.

Dette var de første fortellingene jeg skrev. De ble sendt inn til de store forlagene Cappelen, Aschehoug og Gyldendal for 4 år siden. Resultatet var negativt... Men, jeg har fått lest opp et par av dem på barneskolen med gode tilbakemeldinger. Stian Hole (barnebokforfatter) har også lest dem. 

Trollhistoriene, nr. 1 til 6:
I disse historiene får leserne møte Trolljenta og hennes familie. Trolljenta treffer en dag ei menneskejente i skogen. De blir kjent med hverandre og hverandres familier, og Trollfamilien drar til byen, oppretter en salgsbod og reiser til syden for pengene de tjener.

De tre første episodene ble sendt inn til de samme forlagene, i fjor våres, med negativt resultat.... 

Mina og Marte:
Mina er 6 år, bor på landet og har ei sommervenninne fra byen som heter Marte. Dette er typiske sommerhistorier om to småjenter som opplever mye rart i strandkanten og nære skogsområder.
Disse fortellingene er nye, og derfor har de ikke blitt sendt inn til noen forlag ennå.

---

Hvis printeren er venn med meg i morgen, skal jeg få kjørt ut alt og sende dette inn til forlagene igjen.
 

6 kommentarer

Marte

03.08.2010 kl.16:04

De hørtes koselige ut! :) Håper du får gitt de ut!

Ninaforfatter

03.08.2010 kl.18:56

Marte: Hei og takk for det! Jeg gir aldri opp, optimist som jeg er. :-)

Live

04.08.2010 kl.15:48

Så spennende. Krysser fingrene for at det blir utgivelse etter hvert, det er jo et utall forlag der ute, så ikke gi opp. ;)

Thea

04.08.2010 kl.21:49

Hei!:) jeg lurte på, ja.. jeg er en ung skribent, liker å skrive litt krim og action serier..

Vil du lese begynnelsen på min nye fortelling?:)) jeg blir glad om en som deg vil lese den..:=

Thea

Ninaforfatter

05.08.2010 kl.13:00

Live: Hei! Takk! Ja, det finnes mange forlag. Et eller annet sted er det en åpning.

En annen ide er å starte opp et forlag selv.... :-)

Ninaforfatter

05.08.2010 kl.13:17

Thea: Hei Thea! Ja, jeg leser gjerne. :-)

Jeg startet selv å skrive ganske tidlig i ungdomsårene. Den første påbegynte romanen min ble jeg riktignok aldri ferdig med... Den ble skrevet på skrivemaskin og da den streika (og det ikke lot seg gjøre å reparere den fordi pc'ene hadde tatt over), ble arkene lagt tilside. Etter å ha flyttet noen ganger, har de blitt borte.... Vel, jeg har historien i hodet og skal nok få matet den inn på pc'en en dag. :-)

Med andre ord, en gang skribent alltid skribent! En som har en blomstrende fantasi og liker det å skrive, vil fortsette. Stå på, Thea! Og, som sagt, jeg leser gjerne! Send over!

:-)

Skriv en ny kommentar

hits