Kloke kvinner og troll til menn - av Célestine Vaite

Vi møter igjen Materena fra Tahiti. Det har gått ett år etter at handlingen i "Laken, løk og kokosmelk" sluttet. Materena jobber nå i en radiostasjon og hjelper innringerne (alltid kvinner...) med tips og råd. Hun er en stor stjerne.
Alle barna hennes har forlatt redet. Datteren studerer i Frankrike, eldstesønnen er fortsatt i militæret i Frankrike og yngstesønnen er kokk på en nabo-øy.
Mannen hennes, Pito, lever sitt mannfolkliv, og skjønner ikke hvorfor alle Materenas slektninger skuler på ham og synes han er en idiot. Det kommer snart fram at han ikke gjør noen verdens ting for sin kone. Og verre skal det bli...
Materena har et stort ønske om å møte sin ukjente franske far. Pito slenger med leppa i fylla om denne mannen, og dermed stenger Materena ham ute med en mur av taushet. Han må vinne sin kvinne tilbake.
Plutselig en dag får de et barnebarn i fanget, og deres hverdag forandrer seg totalt. Den lille jenta knytter seg til Pito og han får ta del i småbarnsstellet på en helt annen måte enn han gjorde med sine egne barn. Dermed blir han tatt inn i varmen igjen av Materenas slektninger.
Denne fortellingen fortsetter i det samme sporet som i den første boka. Lun humor, gode menneskeskildringer, galskap og klokskap. En helt herlig historie fra dagliglivets Tahiti.
Anbefales på det varmeste!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits