Laken, løk og kokosmelk - av Célestine VaiteI denne boka møter vi Materena, en ung husmor på Tahiti. At dagliglivet på Tahiti er ganske annerledes enn det vi er vant til her hjemme, forstår vi fort. I Materenas verden finnes et hav av kusiner og fettere, familien betyr mye, og slektningene skal man jo høre på. Kinamatbutikken er stedet man treffes daglig og via kokosnøtt-telegrafen blir alle oppdatert.
Vi følger Materena på veien inn i ny jobb som profesjonell hushjelp og gjennom datteren Leilanis fødsel. Etter et lite hopp på 11 - 12 år fram i tid møter vi disse to og resten av familien igjen. Leilani har blitt en vitebegjærlig ung dame som skal vite alt om hva, hvordan og hvorfor. Materena på sin side kan alt om familien, tradisjoner, Tahiti, vaskeråd og alle andre råd, men kommer til kort når det gjelder datterens vitenskaplige fokuseringer.
Materenas eldste sønn er kroppsfokusert, treningsnarkoman og skal i militæret, mens den yngste sønnen vil bli kokk. Etterhvert dukker det opp kjærester til Materenas tenåringer, og som den nysgjerrige og omsorgsfulle mor hun er får hun nok å bryne seg på og tenke over. Selvsagt møter hun seg selv i døra.
I denne verdenen er menn menn og kvinner er virkelig kvinner. Unntaket fra regelen er kusine Georgette. Denne morsomme historien er stappfull av kloke ord, romantiske og sta kvinner og dagliglivets galskap.

2 kommentarer

Stine Vandbakk

30.07.2010 kl.22:39

Hei Nina, denne boka høres veldig bra ut! Så flott at du har fått din egen blogg, gleder meg til å lese her fremover. Hilsen Stine :-)

Ninaforfatter

31.07.2010 kl.20:41

Stine Vandbakk:

Boka er en av de morsomste jeg har lest. Anbefalest på det varmeste! :-) Og oppfølgeren "Kloke kvinner og troll til menn" er like bra.

En blogg fra meg måtte komme, vet du, hihi.... :-)

Skriv en ny kommentar

hits